Referenciáink


Fontosabb referenciáink:

Néhány olyan eredmény kiemelése, amely csak az egyesülethez köthető. Ezeknél a programoknál az egyesület biztosította a tudományos kutatási hátteret is.

-„Autopoint” elektronikus irányzó rendszer kézi és nehézfegyverekre. A szabadalmat hazánk nem hasznosította, jelenleg NATO fegyvereken az általunk fejlesztetthez hasonló irányzó berendezések találhatóak (1990).
-Komplex határvédelmi és biztonsági körzetek passzív távérzékelési elven működő biztonságtechnikai rendszere. Hazai fejlesztés a HM háttérintézményi együttműködéssel (2001). Az egyesület közreműködésével kidolgozott korszerű rendszer (HM EI) helyett használt Német rendszer beszerzésére került sor.
-Komplex tanulmány készítése a Parlament Honvédelmi Bizottságának részére (1992), a „Magyar hadiipar jövője” címmel.
-A PENTAGON felhívására készített dokumentációk Magyarország által javasolt kutatási témákhoz a terrorizmus elleni harc jegyében. Témák:- biológiai, vegyi és nukleáris terrorizmus elhárítása, - komplex somatológiai, speciális teljesítmény, élettani vizsgálatok (2002).
-A MH által kiírt „Haderőreform 2004” pályázat elnyerése és a feladat megoldása, katasztrófa és katona orvoslás, katonai egészségügyi vizsgálati rendszer.
-Távérzékelés, űrfelvételek elemzése széles spektrumú elektromágneses tartományba (2001- 2013). Ide sorolhatók a belvíz, árvíz, szárazság, klímaváltozással összefüggésbe hozható természeti változások (pl. madárfajok kihalása, gyapjaslepke) mint természeti katasztrófák, valamint az ipari katasztrófák tértopográfiai előrejelzései, 10.tározó gátszakadása (katasztrófaprevenciós program) helyzettel és a „vörös-iszap katasztrófával” kapcsolatos vizsgálatain és előrejelzéseink is.
- Katasztrófa és katonaorvosi ellátás tábori körülmények között a „MANUFLEX” egyszer használatos external fixatőrrel (1990- ).
- Nagyfelbontású űrfelvételek és objektumok lokalizálása (2009-).


MTSE